企業が回答しました
Błyskawiczna reakcja ze strony VidaXL po zgłoszeniu problemu z otrzymanym produktem. Otrzymałam również bardzo grzeczne i szczere przeprosiny. Wszystko zostało sprawnie załatwione, a ja cieszę si... もっと見る
企業が回答しました
vidaXL to międzynarodowy sklep internetowy w którym znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz do domu, ogrodu, garażu i majsterkowania. Nasza konc epcja opiera się na oferowaniu szerokiej gamy produktów, które pozwalają ludziom „cieszyć się życiem za mniej”. Stosując proste rozwiązania obniżające koszty, które nie wpływają negatywnie na jakość sprawiamy, że nasze produkty są dostępne dla jak największej liczby osób. Od rozwoju produktu i zakupów, przez marketing i sprzedaż, po logistykę i obsługę klienta, wszystkie procesy są obsługiwane przez nas, dzięki czemu mamy pełną kontrolę nad funkcjonalnością, jakością i ceną naszych produktów.
オランダ
レビュー依頼の記録がありません
この企業は顧客にレビューを依頼していないため、レビューが全体の意見を反映していない可能性があります。
ネガティブなレビューの 98%に回答しています
通常48時間以内に回答
この企業のTrustpilot 利用方法
レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。
Nie polecam, to zwykły plastik zamówiony pewnie z Chin. Elementy nie pasują do siebie, trzeba się mocować, nacinać nożem za takie pieniądze nie wart swojej ceny. Składanie idzie beznadziejnie wszystko trzeba na siłę robić, opinie na stronie podejrzewam że pewnie kupione. Zamówiliśmy trzy i każde to samo.
Zdecydowanie odradzam zakupy w vidaXL. Zamówienie nr 0048006251103 zostało przeze mnie odebrane 24.04.2026. Ze względu na fatalną jakość produktu, która drastycznie odbiegała od zdjęć w ofercie, dokonałem zwrotu towaru. Przesyłka została dostarczona do magazynu vidaXL w dniu 06.05.2026 (potwierdzone systemem śledzenia przewoźnika).
Mijają prawie 2 miesiące, a mimo moich wielokrotnych prób kontaktu i zgłoszeń, firma nie dokonała zwrotu należnych mi środków (1005,99 zł). 24 czerwca otrzymałem jedynie automatyczną odpowiedź, że sprawa została przekazana do "Działu Eskalacji" i otrzymam odpowiedź w ciągu 3 dni roboczych. Termin ten dawno minął, a kontakt ze strony firmy ponownie się urwał.
Czuję się oszukany tymi praktykami. Firma bezprawnie przetrzymuje moje pieniądze za towar, który fizycznie znajduje się już w ich posiadaniu od blisko 60 dni. Sprawa jest w toku zgłaszania do odpowiednich instytucji ochrony konsumenta. Jeśli nie szanujecie swoich klientów, nie oczekujcie, że będę milczeć. Nie polecam!
Zakupiony produkt miał wady, skontaktował się ze mną przedstawiciel i zaproponował kompromisowe rozwiązanie, można powiedzieć że aktualnie mamy status win-win.
Ta firma to koszmar. Zamówiłem u nich dwie komody. Identyczne. Wysyłka szybka. Po odbiorze okazało się, że że jedna z komód ma inny kolor niż zamawiany i uszkodzone części. Poza tym karton był cały poklejony taśmą, co nasuwa podejrzenie,że wysłali mi jakiś zwrot. Po zgłoszeniu problemu w ustalonym terminie czekałem na kuriera. Nie zjawił się. Od tej pory zacząl się koszmar. Czat na żywo to rozmowa z botem, infolinia czynna 2h dziennie, nie odpowiada, kontakt email też obsługiwany nie przez ludzi tylko oprogramowanie ponieważ odpowiedzi są powtarzalne i nie rozwiązują problemu... Omijajcie tą firmę z daleka. To jakaś korporacja z Holandii z siedzibą w Venlo. Odradzam, odradzam i jeszcze raz Odradzam. Ja poczekam jeszcze jakiś czas, po czym oddaję sprawę w ręce rzecznika praw konsumenta. Jeżeli istnieje jakiś sądowy pozew zbiorowy przeciw tej firmie, to chętnie dołączę. Trzeba ukrócić te praktyki.

vidaXL からの回答
Szybka dostawa i produkt spełniający moje oczekiwania. Polecam

vidaXL からの回答
Otrzymałam niekompletny i wcześniej otwierany produkt kupiony przez EmpikPlace. Reklamowałam od razu u sprzedającego VidaXL - otrzymałam maila automatycznego i przez 7 dni nikt nie raczył się ze mną skontaktować. Po tym czasie otrzymałam maila z niby listą części (nie była dołączona) i znowu brak kontaktu. Minął termin na zwrot - miał być darmowy przy reklamacji. Zero kontaktu z obsługa klienta. Dramat

vidaXL からの回答
Łóżko dobrze zapakowane, dużo elementów do złożenia ale instrukcja montażu czytelna, blachy stalowe solidne, łóżko po złożeniu bardzo dobrze wygląda, polecam w tej cenie

vidaXL からの回答
Szybka wysyłka. Towar bardzo dobrze zapakowany.

vidaXL からの回答
Zamówiłam dwie szafki kuchenne. Towar jest wykonany bardzo solidnie, po skręceniu szafek jestem bardzo zadowolona z efektu, ładne, estetyczne wykonanie. Wszystkie części spakowane perfekcyjnie. Każdy drobny element w osobnym woreczku, absolutnie niczego nie brakowało. Instrukcja bardzo czytelna, jako kobieta złożyłam szafki sama, włącznie z montażem prowadnic do szuflad oraz zawiasów (dzięki przejrzystej instrukcji). Bardzo polecam, profesjonalna Firma.

vidaXL からの回答
Zamówiłam zestaw mebli łazienkowych, na zdjęciu wyglądały pięknie, niestety to co przyszło wyglądało jak odrzut produkcyjny. Pęknięcia materiału, niedomalowanie, brak szlifowania i gładzenia nawet na frontach. Niechlujność i bylejakość z Brazylii. Proces wymiany i kontaktu straszny. Po wymianie przychodzą znowu meble kiepskiej jakości, choć kupione pełnowartościowe. W końcu decyzja o zwrocie, niestety na swój koszt, choć z ich winy. Żenujące doświadczenie, nigdy więcej zakupów na vidaxl.

vidaXL からの回答
Nie otrzymałam 3 gałek do szuflad w mojej komodzie. Reklamacja nie udała się, bardzo trudno jest porozumieć się z konsultantem tej firmy - nic nie dociera do tych osób , nie są kompetentni. poradzili mi żebym odesłała mebel.

vidaXL からの回答
To nie pierwszy zakup na VidaXL , wszystko przebiega sprawnie , wszystko jest dobrej jakości . Polecam

vidaXL からの回答
Towar całkiem fajny ale gdy pojawia się problem nie ma z nimi kontaktu. Nie można się dodzwonić, czat się urywa z powodów technicznych a na e maile przestają odpowiadać. Nie polecam bo nie można na nich liczyć

vidaXL からの回答
biurko xl z oswietleniem ,żadna częsc nie podpisana ,2 osoby skręcały cały dzien tak ze koszty pracy przewyższyły koszt biurka ,otwory krzywo powiercone ,zaslepki papierowe odpadły po 3 godzinach ,brak otworu wypuszczajacego kable ,trzeba kupic otwornice i wiercić,ale hitem jest oswielenie ,paski led odpadły po godzinie, a włączanie oświetlenia jest to przełączik na kablu ,także,żeby właczyć oświetlenie trzeba wchodzic pod biurko-wyłacznik powinien byc na sciance biurka lub miec pilot do włączania,reasumując za te pieniądze to wygląda to tragicznie-zwykle płyty kuchenne nie zawsze pasujące do siebie25

vidaXL からの回答
Sprawnosc dostawy i wiarygodnosc towaru, ltory jest taki jak na zdjęciach

vidaXL からの回答
dokonałam zwrotu produktu wg instrukcji ponad m-c temu i nadal zwrot pieniędzy

vidaXL からの回答
Przedmioty zgodne z opisem. Instrukcja czytelna. Przesyłka kompletna. Dostawa natychmiastowa.

vidaXL からの回答
Dwukrotnie robiłam zakup wraz z zamówionym transportem. Wszystko sprawnie, zgodnie z planem. Jakość towaru bardzo dobra, zgodna z opisem i zdjęciem.

企業は、自動招待を介してレビューを依頼することができます。この方法で得られたレビューは、本物の経験に基づいたものであり、確認済みのラベルが付与されます。
他の種類のレビューについての詳細はこちらをご一読ください。