Lidl reklamuje siÄ jako najtaÅszy Discount w Polsce.Lidl to raczej najwiÄkszy oszust w Polsce.Bylem na dzisiaj na zakupach i zostaÅem oszukany z cenami ich apce.Zrobilem zakupy za 116 zÅ a i zostaÅem... ãã£ãšèŠã
ã¬ãã¥ã¢ãŒã®ã³ã¡ã³ããèŠãŠã¿ãŸããã
Srednia ocena ze wzgledu na monotonnosc towarow w promocji ciagle to samo.Pozatym wycwanili sie wprowadzili kasy samoobslugowe i jeszcze przy wyjsciu bramka zamknieta trzeba szukac paragonu zeby sobie... ãã£ãšèŠã
KupujÄ c zgrzewkÄ wody przy kasie samoobsÅugowej Pani kasjerka kazaÅa mi podnieÅÄ ten towar i wÅoÅŒyÄ na górÄ kasy. UwaÅŒam ÅŒe podobnie jak worek ziemi , którego nie trzeba wkÅadaÄ na górÄ z powodu... ãã£ãšèŠã
Odradzam zamawianie na sklepie Lid PL ObsÅuga klienta fatalna nie podejmujÄ próby rozwiÄ zania sprawy aby pomóc Klientowi. Na korespondencjÄ wcale nie odpowiadajÄ Wszystko rozumiem pomyÅki siÄ zda... ãã£ãšèŠã
äŒæ¥æ å ±
ããŸããŸãªå€éšãœãŒã¹ããæäŸãããæ å ±
Zapraszamy do zapoznania siÄ z ofertÄ sklepów Lidl. Na stronie znajdziesz informacje o naszych produktach oraz gazetki promocyjne. Zapraszamy!
é£çµ¡å
94304, Palo Alto, ç±³åœ
- www.lidl.pl
ã¬ãã¥ãŒäŸé Œã®èšé²ããããŸãã
ãã®äŒæ¥ã®Trustpilot å©ç𿹿³
ã¬ãã¥ãŒãè©äŸ¡ã®ååŸæ¹æ³ãã¹ã³ã¢ãªã³ã°ãã¢ãã¬ãŒã·ã§ã³ã®ããã»ã¹ã«ã€ããŠç¢ºèªããã
ãã®äŒæ¥ãé²èЧãã人ã¯ã以äžã®äŒæ¥ãé²èЧããŠããŸãã
Lidl online
Niestety jestem bardzo rozczarowana zakupami w Lidl online. ZamówiÅam zestaw ÅrubokrÄtów w skrzyneczce, ale dotarÅ niekompletny. Sama jakoÅÄ obsÅugi równieÅŒ pozostawia wiele do ÅŒyczenia â kontakt telefoniczny z infoliniÄ
to poraÅŒka.
Dodatkowo zwrot okazaÅ siÄ praktycznie niemoÅŒliwy. Towar przyszedÅ w duÅŒej skrytce, ale przy generowaniu zwrotu system przypisaÅ mi maÅÄ
skrytkÄ, do której fizycznie nie da siÄ zmieÅciÄ zestawu. W mojej okolicy jest tylko appkomat bez opcji zmiany gabarytu, wiÄc zostaÅam z problemem caÅkowicie sama.
Z takÄ
organizacjÄ
zwrotów i brakiem realnej pomocy ze strony obsÅugi klienta na pewno nie zdecydujÄ siÄ na kolejne zakupy.
Odmowa wypÅaty kaucji w gotówce
Bardzo negatywne doÅwiadczenie z systemem kaucyjnym w sklepie Lidl, ul. Wincentego Pstrowskiego 28a, Olsztyn.
Dnia 29.11.2025 r. ok. godz. 21:00 zwróciÅem w butelkomacie w sklepie dwie plastikowe butelki. Automat wydaÅ kupon na 1,00 zÅ. Przy kasie tradycyjnej poprosiÅem o wypÅatÄ kaucji w gotówce, zgodnie z informacjÄ
na stronie Lidl (âkupon moÅŒna zrealizowaÄ przy kasie liniowej równieÅŒ do odebrania kaucji w formie gotówkiâ) oraz zgodnie z komunikatem Ministerstwa Klimatu i Årodowiska, z którego wprost wynika, ÅŒe z bonem kaucyjnym klient ma prawo udaÄ siÄ do kasy sklepu i zaÅŒÄ
daÄ wypÅaty pieniÄdzy. Kasjerka odmówiÅa, a kierownik sklepu potwierdziÅ, ÅŒe nie otrzymam gotówki.
Å»eby zwróciÄ dwie butelki, musiaÅem iÅÄ pieszo z innej czÄÅci miasta, bo w okolicach Olsztyn ÅródmieÅcie nie ma punktów przyjmowania opakowaÅ z kaucjÄ
. Zamiast realnego zwrotu pieniÄdzy dostaÅem kupon waÅŒny 30 dni, którego nie mogÄ spieniÄÅŒyÄ. UwaÅŒam, ÅŒe ten sklep wprowadza klientów w bÅÄ
d co do zasad systemu kaucyjnego i zniechÄca do jego korzystania.
Pracownicy sklepu zamiast uÅatwiaÄ recykling komplikujÄ
ÅŒycie klientom. Nie chcÄ byÄ zmuszany do robienia kolejnych zakupów w oddalonym ode mnie sklepie.
Sprawa zostaÅa zgÅoszona do:
1. DziaÅ ObsÅugi Klienta Lidl Polska.
2. Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej w Olsztynie.
3. Miejski Rzecznik Konsumentów w Olsztynie.
4. OK Operator Kaucyjny SA.
Najgorszy supermarket ever
Najgorszy supermarket ever. Serio, lepiej juÅŒ iÅÄ do Å»abki niÅŒ pakowaÄ siÄ tutaj.
Nowy soft na kasach samoobsÅugowych
Nowy soft na kasach samoobsÅugowych. PoraÅŒka. Pani POMAGAJÄCA dwoi siÄ i troi, wszystkie na czerwono. Po co byÅo zmieniaÄ coÅ co dobrze dziaÅaÅo? Pani nie daÅa rady, w koÅcu wziÄÅa mnie na taÅmowÄ . Blisko Biedronka i siÄ nawet nie zastanawiam.
LIDL OSZUKUJE KLIENTÃW
LIDL OSZUKUJE KLIENTÃW
W gazetce widniaÅa promocja na masÅo w dniach 17â19.11 oferta 2+1 gratis. CzÅowiek widzi atrakcyjnÄ
cenÄ, wkÅada do koszyka, a dopiero później przy dokÅadnym czytaniu drobnego druku okazuje siÄ, ÅŒe promocja obowiÄ
zywaÅa wyÅÄ
cznie 17.11, czyli jednego dnia. Podobnie wyglÄ
da sprawa z czekoladami w aplikacji. DuÅŒe, wyraźne hasÅo â2+2 gratisâ zachÄca do zakupu, ale dopiero w szczegóÅach promocji moÅŒna znaleÅºÄ dopisek, ÅŒe oferta dotyczy tylko wybranych sklepów. OczywiÅcie nikt nie podaje od razu, których, wiÄc klient sam musi siÄ domyÅlaÄ, eksperymentowaÄ i traciÄ czas przy kasie, dowiadujÄ
c siÄ, ÅŒe promocja jednak nie dziaÅa. Promocje powinny byÄ czytelne, jasne i jednoznaczne, a nie opieraÄ siÄ na mikroskopijnych dopiskach i warunkach, które Åatwo przeoczyÄ.
Lidl staÅ siÄ wielkim oszustemâŠ
Lidl staÅ siÄ wielkim oszustem ÅŒerujÄ cym na starszych ludziach. Wywieszki cenowe, promocyjne w mikroskopijnych rozmiarach tak aby nie dowiedzieÄ i siÄ nie doczytaÄ a dopiero na paragonie widzimy ceny 100% ceny bez promocji. PomyÅki kasowe zawsze na szkodÄ klienta a ceny nie sÄ konkurencyjne w stosunku do innych duÅŒych sklepów.. Przestaje byÄ klientem tego oszukaÅczego sklepu.
Uwielbiam ten sklep
Uwielbiam ten sklep - miÄso i nabiaÅ sÄ bardzo dobre i nie drogie
Makowiec pistacjowy
Makowiec pistacjowy to jakieÅ smakowe nieporozumienie bowiem czuÄ jakby w nadzieniu byÅ zmywacz do paznokci. Jest wrÄcz ohydny i lepiej go nie kupujcie
DziaÅ reklamacji dziaÅa dramatycznieâŠ
DziaÅ reklamacji dziaÅa dramatycznie !!!
OszukujÄ
klientów, którzy reklamujÄ
wadliwy towar.
Ponad miesiÄ
c temu odesÅaÅam na reklamacje robota Monsieur Cuisine. Powodem reklamacji byÅ wyciek spod robota. Przy kaÅŒdorazowym nalaniu wody do robota laÅo siÄ spod niego zalewajÄ
c caÅy blat i uniemoÅŒliwiajÄ
c caÅkowicie przygotowanie jakiejkolwiek potrawy. ZÅoÅŒyÅam reklamacjÄ przez infoliniÄ, dosyÅaÅam kilkukrotnie wszystkie potrzebne zdjÄcia i filmiki dokÅadnie opisujÄ
c co siÄ dzieje. Wreszcie po ponad 2 tygodniach poproszono mnie o odesÅanie robota co teÅŒ niezwÅocznie uczyniÅam.
Robót byÅ w âserwisieâ ponad miesiÄ
c, gdy dopytywaÅam z jakiego powodu tak dÅugo trwa naprawa twierdzono, ÅŒe zajmuje siÄ tym dziaÅ âwyÅŒszego szczeblaâ ð€Šââïž i twierdzono, ÅŒe oczywiÅcie trwa wymiana czÄÅci i naprawianie.
Wreszcie po miesiÄ
cu takich samych lakonicznych odpowiedzi pt. â Naprawiamy z ogromnÄ
precyzjÄ
, wyÅŒszy szczebel zajmuje siÄ zaÅatwieniem reklamacji â ðð otrzymaÅam informacje, ÅŒe odsyÅajÄ
mi juŌ NAPRAWIONEGO robota.
Po kilku dniach kurier UPS przywiózŠgo do domu.
PostanowiÅam znowu zaczÄ
Ä korzystaÄ z âNAPRAWIONEGOâ robota i tu zaczÄÅo siÄ dramat !!!
JuÅŒ przy pierwszym nalaniu wody do misy wyciek byÅ jeszcze wiÄkszy niÅŒ przed odesÅaniem go na reklamacjÄ !!!
ByÅam tragicznie wÅciekÅa bo tym razem po â âNAPRAWIE, którÄ
to byÅa prowadzona na WYÅ»SZYM SZCZEBLU przez ponad miesiÄ
c byÅo jeszcze gorzej a gdyby jeszcze tego byÅo maÅo mój robót juÅŒ przy pierwszym miksowaniu pokazywaÅ komunikat o przegrzanym silniku i koniecznoÅci zostawienia do ostudzenia silnika ð€Šââïž.
SERWIS LIDLA zamiast naprawiÄ mojego robota ZEPSUÅ Go jeszcze bardziej.
W obecnej chwili usiÅujÄ
mi wcisnÄ
Ä nowÄ
misÄ solo co kompletnie nie zaÅatwia sprawy wycieku a tym bardziej uszkodzonego przez ich serwis podczas ânaprawyâ silnika w robocie.
To jest jakaÅ kpina ! Czuje siÄ oszukana przez LIDLA i ich serwis, który nie zrobiÅ nic a TYLKO zadziaÅaÅ na NIEKORZYÅÄ swojego staÅego klienta !!!
Uwaga! Manipulacje cenowe!
DzieÅ dobry.
Kilka dni temu zakupiÅem zestaw narzÄdzi (kod produktu 100365297) za 129zl, których cena REGULARNA wynosiÅa 219zl.
W dniu 08.11.2025 cena REGULARNA wynosi 119zl a cena PROMO 99zl. W tej ofercie LIDL pisze, ÅŒe najniÅŒsza cena z ostatnich 3dni to 119zÅ co jest nieprawdÄ
!
Manipulacja cenowa - nie dajcie siÄ oszukaÄ.
Omnibus nie zadziaÅaÅâŠ
Odradzam zakupy!
DostaÅam powiadomienie
DostaÅam powiadomienie , ÅŒe na kupony, jest w promocyjnej cenie masÅo i ser gouda,oraz rogale.MasÅa nie uÅwiadczyÅam i sera równieÅŒ.Rogale byÅy,ale.... maÅym drukiem informacja ,przy zakupie 3.Jestem starszÄ osobÄ i niedowidzÄ.Tak siÄ nie traktuje klientów.Ja juÅŒ nie bÄdÄ robiÅa w Lidlu zakupów.Pod koniec października zrobiÅam zakupy na ponad 250 zÅ, poprosiÅam o Talenciaki dla wnuków, okazaÅo siÄ, ÅŒe juÅŒ nie maððð
adresy dostawy
ZmówiÅam produkty Lidl plus z dostawÄ do paczkomatu. Zamówienie zostaÅo potwierdzone wraz z sposobem, terminem i adresem dostawy, ale LIDL wysyÅajÄ c przesyÅkÄ podaÅ inny adres dostawy. Po kontakcie z Biurem obsÅugi kazano mi wyjaÅniÄ sytuacjÄ z przewoźnikiem, nawet nie czytajÄ c zgÅoszenia i nie sprawdzajÄ c danych. Podany przez Lidl adres na przesyÅce róŌni siÄ od tego z zamówienia, natomiast dla nich to ÅŒadne róŌnica, a mowa nie o kilku ulicach tylko o 15 km. To po prostu ÅŒart
Recenzja procesu reklamacji w sieci lidl
To siÄ powtórzyÅo. ZgÅosiÅem do reklamacji kilka elektronarzÄdzi.
1. Potwierdzenie zgÅoszenia przysÅanie do mnie zawierajÄ
numery tyle, ÅŒe nie wiadomo którevo urzÄ
d, enia dotyczy.
2. W kolejnym meilu prosi siÄ mnie o informacjÄ,, paragon, zdjÄcie tabliczki,opis usterki i td.
3. Przychodzi meil w którym firma kolejna rozumiem rozpatrujÄ
a reklamacjÄ prosi znów o zdjÄcie ta loczki opis usterki i inne, nadajÄ
reklamacji nowy, Åwój numer nie powoÅujÄ
c siÄ na wczeÅniejszy numer zgÅoszenia, nie wiadomo o które urzÄ
dzenie chodzi
4. Wreszcie urzÄ
dzenia do odesÅania do naprawy majÄ
trafiÄ do byle jakiej firmy kurierskiej, tu gwarant wysyÅa nr telefonu infolinii gdzie moÅŒna by zgÅosiÄ odbiór. Niewykonalne. Trzeba zawieÅºÄ do punktu odbioru. RównieÅŒ trudnoÅciami
5. Wniosek
Na te procedury reklamacyjne proponowane przez sieÄ lidl poÅwiÄciÅem tyle czasu, uwagi, emocji, paliwa, ÅŒe moÅŒna by rzec, kupiÅem je ponownie i to chyba za wiÄksze pieniÄ
dze. Czy to jest polityka zniechÄcenie klienta do egzekwowania reklamacji. Jest to jednak waÅŒny powód do zakoÅczenia kupowania elektronarzÄdzi w Lidl.
Ostrzegam
Ostrzegam klientów którzy mieli by ochotÄ na produkty marki SilverCrest.Ekspres do kawy ,retro, musiaÅam zareklamowaÄ (z wnÄki na wodÄ i rurka bardzo ÅmierdziaÅa ,plastikiem,)i nie nadaje siÄ do kontaktu z ÅŒywnoÅciÄ . Reklamacja zostaÅa uznana,i co z tego, po trzech tygodniach i nie bez problemów w koÅcu przysÅali produkt 'zastÄpczy'(dla mnie ten sam w jeszcze gorszym stanie), juz samo pudeÅko jak psu z gardÅa wzbudziÅo moje podejrzenia,jak siÄ okazaÅo sÅusznie.O zwrocie gotówki nie ma co marzyÄ,choÄ taka byÅa umowa no i byÅo juÅŒ po czasie.Personel sklepu chamski i opryskliwy.JeÅli siÄ komuÅ uda kupiÄ dobry produkt,to ok., ale z reklamacjÄ bÄdÄ problemy.Dla mnie sklep straciÅ renomÄ.
Problem z psami
Lidl, co wy macie za problem z psami??!! Mam malutkiego yorka i zawsze noszÄ go na rÄkach w sklepie. A wasza ochrona za kaÅŒdym razem próbuje mnie wyrzuciÄ i jeszcze robi to w tak chamski sposób?!
Mam juÅŒ totalnie doÅÄ Lidl!!
Mam juÅŒ totalnie doÅÄ Lidl!!! ð€ JuÅŒ któryÅ raz trafiÅ mi siÄ zepsuty produkt. Ostatnio kupiÅam ser gouda w promocji â data waÅŒnoÅci niby okej, a w domu okazaÅo siÄ, ÅŒe caÅy w pleÅni. No ile moÅŒna?! NaprawdÄ zaczyna mnie to wkurzaÄâŠ
ðšâð§NarzÄdzia PARKSIDE dlaczego narzÄdziaâŠ
ðšâð§NarzÄdzia PARKSIDE dlaczego narzÄdzia nie sÄ
do naprawy te co sÄ
majÄ
baterie
1.problem silniki nie majÄ
szczotki wymienne,sÄ
to blaszki przyklejone grafit .
2.obsluga odmawiajÄ
sprzedaÄ zamienne czÄÅci po mimo ÅŒe na ukoÅczeniu gwarancji
3.obsÅuga Jankowice - to chyba ze szkoÅy podstawowej specjalnej bez szkoÅy zawodowej ð€ð¡ð€£ð€
Lidl jest tak sÅabym sklepem
Lidl jest tak sÅabym sklepem , ÅŒe brak sÅów. OszukujÄ na promocjach , jak np: filet z indyka czy kurczaka. Przychodzisz rano do sklepu , a tam nawet towar jeszcze nie wyÅoÅŒony! czekasz 15 min , by ktoÅ wystawiÅ i juÅŒ jesteÅ zadowolony . Niestety idziesz do kasy i promocja siÄ nie nabija bo bÅÄ d systemu! PóŠgodziny w samym sklepie poszÅo w piz....u.Ceny w Lidlu sÄ wysokie i nie wiem jakim trzeba byÄ baranem , by mieÄ wogóle czelnoÅÄ porównywaÄ siÄ z BiedronkÄ !Jak idÄ do Biedronki to gdzie nie patrzÄ same przeceny i faktycznie sÄ to duÅŒo niÅŒsze ceny! W lidlu , by kupiÄ coÅ taniej , to trzeba po sklepie szukaÄ jak grzybów w lesie !Bieda z nÄdzÄ !!
Promocja w sieci lidl na olej dniaâŠ
Promocja w sieci lidl na olej dnia 24.10.2025 kup 2 szt druga 50%taniej cena 29,99 zÅ -> taka sama cena byÅa we wrzeÅniu sprawdziÅam paragon cena regularna 29,99 zÅ. WIELKOE OSZUSTWO TE PROMICJE!!!!
UWAGA !!! OSTRZEGAM PRZED ZAMÃWIENIAMI
UWAGA !!! ObsÅuga klienta LIDLA na bardzo niskim poziomie. PrzesyÅka nie zostaÅa dostarczona, poniewaÅŒ zostaÅa wysÅana na zupeÅnie inny adres, niezwiÄ zany z moim zamówieniem. Pomimo oczywistego bÅÄdu po stronie sklepu, Lidl odmawia zwrotu pieniÄdzy, tÅumaczÄ c siÄ tym, ÅŒe przesyÅka nie wróciÅa jeszcze do magazynu bo nie zostala przeze mnie odeberana . Nie mam ÅŒadnego wpÅywu na bÅÄdne nadanie pod zÅy adres, a mimo to ponoszÄ konsekwencje cudzej pomyÅki. Bardzo rozczarowujÄ ce podejÅcie do klienta - kradnÄ pieniÄ dze !
Trustpilot ãšã¯ã¹ããªãšã³ã¹
äŒæ¥ã¯ãèªåæåŸ