Express Car Rental レビュー 6,838

TrustScore 5段階評価の4.5

4.3

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

Bardzo dobra obsługa, miło było odebrać auto z biura, a nie jak zazwyczaj czekać na kierowcę na parkingu. Zwrot łatwy z kluczami pozostawionymi w skrzynce. Transfer jest szybki ale bus pachniał dymem... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Korzystałam z usług Express Car Rental i jestem bardzo zadowolony. Obsługa była miła i pomocna na każdym etapie wynajmu, a cały proces przebiegł szybko i bez problemów. Ceny są bardzo konkurencyjne, a... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Korzystałam z usług wypożyczalni w ramach auta zastępczego na czas naprawy własnego samochodu i jestem bardzo zadowolona. Pojazd był czysty, zadbany i w pełni sprawny technicznie. Cały proces wynajmu... もっと見る

5つ星のうち2の評価

Brak kontaktu z firmą pomimo prób. Z tygodniowym wyprzedzeniem pisałem maila z prośbą o wymontowanie rzędu siedzeń w wanie. Mimo tego, obsługa wydająca samochód nic o tym nie wiedziała i nie mogła z... もっと見る

企業情報

1. レンタカー 代理店

当該企業による記述

Express Car Rental to największa, działająca od 1996 roku polska firma wynajmująca samochody z własną flotą kilkunastu tysięcy pojazdów. W naszej flocie znajdują się nowoczesne auta osobowe i dostawcze. Oferujemy wynajem w pełnym spektrum czasowym - na dni, miesiące, lata. Posiadamy sieć oddziałów zlokalizowanych w największych miastach w Polsce (w tym m.in. Warszawa, Kraków, Wrocław, Gdańsk, Katowice). Wypożyczane samochody dostarczane są na dworce kolejowe i lotniska w Polsce oraz w dowolnie wskazane miejsca przez klienta. Na pierwszym miejscu stawiamy na minimum formalności i maksimum bezpieczeństwa - podstawą naszej oferty jest pełne doubezpieczenie wraz ze zniesieniem udziału własnego w szkodzie w cenie wynajmu. Nasze usługi są całkowicie zdigitalizowane – m.in. wszystkie dokumenty dostarczane są w formie e-mail, a wydanie pojazdów dokumentowane jest umową podpisywaną na tablecie. Wprowadzamy wiele zaawansowanych rozwiązań technologicznych, które ułatwiają proces wynajmu samochodu – a to wszystko zgodnie z przesłaniem „Kieruj się wygodą". Infolinia: +48 123 000 300 Regulamin Wypożyczalni oraz Regulamin Opinii dostępne do wglądu na https://www.express.pl/pl/regulaminy

連絡先

通常2週間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

Zawsze na czas

Zawsze na czas. Odbiór i zwrot bez problemów. Strona łatwa w obsludze.

2026年3月23日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za przyznanie nam wysokiej oceny i pozostawienie opinii! Pozdrawiamy!

5つ星のうち1の評価

Tragedia zajechane auta

Tragedia zajechane auta

2026年4月1日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie Igorze! Każdy z oferowanych naszym klientom samochodów, przed podstawianiem go pod wskazany adres, przechodzi kilkustopniowy proces weryfikacji pod względem technicznym oraz wizualnym. Auto, które Pan użytkował również zostało zweryfikowane w ten sam sposób. Osoba do tego dedykowana, po oddaniu auta przez ostatniego użytkownika, dokładnie sprawdziła pojazd pod względem technicznym oraz wizualnym, w tym, przeprowadziła jazdę testową, która nie wykazała żadnych usterek. Usterka, która zgłosił Pan podczas użytkowania auta wyniknęła bezpośrednio z jego nieprawidłowego użytkowania. System GPS zamontowany w aucie wykrył nadmierne obroty silnika pojazdu przy każdej zmianie biegów (ponad 5000 obr/min) co spowodowało uszkodzenie skrzyni biegów. Pozdrawiamy!

5つ星のうち1の評価

Auta maja bardzo nieprzyjemny zapach w…

Auta maja bardzo nieprzyjemny zapach w środku.
Nie są czyste w wewnątrz. Np brudna szyba
Klimatyzacja smierdzi i wycieraczki rozmazuja wodę.

Po Waszej opowiedzi stwierdzam, że nie warto było oceniać. Nie pisałem złośliwości tylko fakty.

Pozdrawiam również :)

2026年3月27日

Express Car Rental からの回答

Panie Jakubie, uprzejmie informujemy, że każdy pojazd przed wydaniem jest przygotowywany oraz sprawdzany zgodnie z obowiązującymi w naszej firmie standardami, obejmującymi m.in. kontrolę stanu technicznego oraz czystości pojazdu. W odniesieniu do pojazdów, które były użytkowane przez Pana, informujemy, że nie stwierdziliśmy żadnych nieprawidłowości w zakresie ich przygotowania do wydania. W jednym pojeździe profilaktycznie przeprowadzono ozonowanie wnętrza pojazdu, mając na uwadze Pana zgłoszenie oraz fakt, iż pojazd posiadał przebieg ok. 90 000 km. Odnosząc się do zgłoszenia dotyczącego wycieraczek przedniej szyby w samochodzie Dacia, informujemy, że wycieraczki zostały wymienione. Decyzja o ich wymianie została podjęta w reakcji na Pana zgłoszenie w trosce o komfort i bezpieczeństwo użytkowania pojazdu. Pozdrawiamy!

5つ星のうち5の評価

Wszystko przebiegło sprawnie i…

Wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Czasami trzeba dłużej poczekać żeby dodzwonić się na infolinię.

2026年3月20日

Dziękujemy za zostawienie opinii! 🙂

5つ星のうち2の評価

auto poobijane z obrzydliwymi zalanymi…

auto poobijane z obrzydliwymi zalanymi fotelami co bylo
oznaczone na protokole
przekazania auta. To hit ze
wypozyczalnie nie jest w stanie wyczyscic foteli
przed
wydaniem
auta

2026年3月4日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie, bardzo dziękujemy za poświęcony czas i przesłanie opinii. Rzeczywiście, przekazane Panu auto posiadało drobne obtarcia powłoki lakierniczej. Pragniemy jednak podkreślić, że nie miały one żadnego wpływu na bezpieczeństwo ani komfort jazdy — pojazd był w 100% sprawny pod względem mechanicznym. Nasza flota jest w ciągłej eksploatacji, dlatego niestety nie zawsze jesteśmy w stanie na bieżąco usuwać wszystkie uszkodzenia blacharsko-lakiernicze przed kolejnym wynajmem. Odnosząc się do kwestii zabrudzonego fotela pasażera — potwierdzamy, że zabrudzenie zostało spowodowane przez poprzedniego użytkownika. Niestety nie zostało ono usunięte podczas standardowego czyszczenia wewnętrznego, ponieważ stało się widoczne dopiero po wyschnięciu tapicerki. Po zwrocie pojazdu przez Pana samochód został niezwłocznie skierowany na profesjonalne pranie do firmy zewnętrznej. Jeszcze raz dziękujemy za zwrócenie uwagi na te kwestie — każda opinia jest dla nas cenna i pomaga nam podnosić standard świadczonych usług.

5つ星のうち5の評価

Bardzo fachowa miła i szybka obsługa

Bardzo fachowa miła i szybka obsługa. Auto praktycznie nowe, zadbane. Korzystam od paru lat z usług Express i nigdy sie nie zawiodłem, wręcz przeciwnie. Jeśli zdarza się że nie ma auta które zamówiłem, zawsze otrzymuje auta klasy wyżejszej.

2026年3月13日

Łatwość rezerwacji

Łatwość rezerwacji, odbioru i oddania samochodu.

2026年3月16日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za podzielenie się opinią! Pozdrawiamy!

Bardzo dobra firma

Kierowcy podstawiają samochód na lotnisko o czasie. Samochody są sprawne i czyste. Odbiór i zwrot przebiega szybko i bezproblemowo. 7 razy już tu wypożyczałem samochód, więc wiem co mówię. Ogólnie polecam.

2025年12月30日

Dziękujemy! Do zobaczenia ponownie 🤝