Express Car Rental レビュー 6,838

TrustScore 5段階評価の4.5

4.3

レビュアーのコメントを見てみましょう

5つ星のうち5の評価

Bardzo dobra obsługa, miło było odebrać auto z biura, a nie jak zazwyczaj czekać na kierowcę na parkingu. Zwrot łatwy z kluczami pozostawionymi w skrzynce. Transfer jest szybki ale bus pachniał dymem... もっと見る

5つ星のうち5の評価

Korzystałam z usług Express Car Rental i jestem bardzo zadowolony. Obsługa była miła i pomocna na każdym etapie wynajmu, a cały proces przebiegł szybko i bez problemów. Ceny są bardzo konkurencyjne, a... もっと見る

5つ星のうち2の評価

Brak kontaktu z firmą pomimo prób. Z tygodniowym wyprzedzeniem pisałem maila z prośbą o wymontowanie rzędu siedzeń w wanie. Mimo tego, obsługa wydająca samochód nic o tym nie wiedziała i nie mogła z... もっと見る

企業情報

1. レンタカー 代理店

当該企業による記述

Express Car Rental to największa, działająca od 1996 roku polska firma wynajmująca samochody z własną flotą kilkunastu tysięcy pojazdów. W naszej flocie znajdują się nowoczesne auta osobowe i dostawcze. Oferujemy wynajem w pełnym spektrum czasowym - na dni, miesiące, lata. Posiadamy sieć oddziałów zlokalizowanych w największych miastach w Polsce (w tym m.in. Warszawa, Kraków, Wrocław, Gdańsk, Katowice). Wypożyczane samochody dostarczane są na dworce kolejowe i lotniska w Polsce oraz w dowolnie wskazane miejsca przez klienta. Na pierwszym miejscu stawiamy na minimum formalności i maksimum bezpieczeństwa - podstawą naszej oferty jest pełne doubezpieczenie wraz ze zniesieniem udziału własnego w szkodzie w cenie wynajmu. Nasze usługi są całkowicie zdigitalizowane – m.in. wszystkie dokumenty dostarczane są w formie e-mail, a wydanie pojazdów dokumentowane jest umową podpisywaną na tablecie. Wprowadzamy wiele zaawansowanych rozwiązań technologicznych, które ułatwiają proces wynajmu samochodu – a to wszystko zgodnie z przesłaniem „Kieruj się wygodą". Infolinia: +48 123 000 300 Regulamin Wypożyczalni oraz Regulamin Opinii dostępne do wglądu na https://www.express.pl/pl/regulaminy

連絡先

通常2週間以内に回答

この企業のTrustpilot 利用方法

レビューや評価の取得方法、スコアリング、モデレーションのプロセスについて確認する。

Auto zastępcze

Korzystałam z usług wypożyczalni w ramach auta zastępczego na czas naprawy własnego samochodu i jestem bardzo zadowolona. Pojazd był czysty, zadbany i w pełni sprawny technicznie. Cały proces wynajmu przebiegł całkowicie bezproblemowo. Na duży plus zasługuje obsługa – pracownicy są niezwykle mili, pomocni i wykazują się pełnym profesjonalizmem. Zdecydowanie polecam!

2026年3月6日

Dziękujemy za zostawienie opinii! 🙂

Obsługa przez życzliwy personel

Obsługa przez życzliwy personel , auta czyste, zatankowane.

2026年3月20日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za przyznanie nam wysokiej oceny i pozostawienie opinii! Pozdrawiamy!

5つ星のうち5の評価

Po pierwsze bardzo miła obsługa panów…

Po pierwsze bardzo miła obsługa panów na infolinii jak i obsługujących auto.tzn .przyprowadzających i odbierających. Dostarczone auto czyste i czego się nie spodziewałam ....rocznika 2023.

2026年3月20日

Sprawna obsluga

Sprawna obsługa, świetny kontakt z obsługą klienta, przekazywanie na czas istotnych informacji.

2026年3月17日

Dziękujemy! Do zobaczenia ponownie 🤝

Blisko o czasie

Blisko o czasie , tanio , nowoczesne i bezproblemowe przedsiebiorstwo

2026年3月15日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za zaufanie! Pozdrawiamy!

5つ星のうち4の評価

Szybki kontakt

Szybki kontakt, szybkie dostarczenie auta i odbiór.
Nie dałam 5 gwiazdki ze względu na to, że trzeba oddać auto z tym samym poziomem paliwa. Jest to niewygodne.

2026年3月25日

5つ星のうち5の評価

Cały przepbieg dostarczenia auta i jego…

Cały przebieg dostarczenia auta i jego odbioru po skończonej umowie przebiegł bez zarzutu. Punktualnie i z miłą obsługą. Samochód nie sprawił żadnych kłopotów. Pośredniczyła Warta.

2026年3月9日

5つ星のうち3の評価

Dostarczony samochód był innej klasy…

Dostarczony samochód był innej klasy niż proponowany przez ubezpieczalnię. Był czysty i na czas. Do obsługi nie mam zastrzeżeń. Czas podany przez wypożyczalnię do ubezpieczalni był dłuższy o jeden dzień niż rzeczywisty.

2026年3月16日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie oraz przekazaną opinię.
Odnosząc się do kwestii klasy pojazdu, uprzejmie informujemy, że podczas rozmowy konsultant poinformował Pana, że przysługuje Panu pojazd w klasie C, czyli samochody typu Renault Captur, Dacia Duster i tym podobne, bez gwarancji konkretnego modelu. Nie zgłosił Pan wówczas żadnych zastrzeżeń do przedstawionych warunków. Klasa zaproponowana była zgodna z segmentem zarezerwowanym przez ubezpieczyciela oraz z klasą Pana uszkodzonego pojazdu. Cieszy nas jednocześnie, że dostarczony pojazd spełnił oczekiwania w zakresie czystości oraz terminowości, a obsługa została oceniona pozytywnie.
W odniesieniu do wskazanej rozbieżności dotyczącej czasu wynajmu wyjaśniamy, że skontaktował się Pan z nami po otrzymaniu wiadomości SMS o przedłużeniu wynajmu do dnia 24.03. Podczas rozmowy poinformował Pan naszego pracownika, że odbiera swój pojazd wcześniej i w związku z tym nie będzie już potrzebował auta zastępczego. Na tej podstawie uzgodniono zwrot pojazdu na poniedziałek, 16.03 na godziny popołudniowe. W związku z tym, że wydanie pojazdu miało miejsce w godzinach porannych to również, aby nie przekroczono doby, zwrot musiałby się odbyć w godzinach porannych. Z uwagi na popołudniowy zwrot data rozliczeniowa objęła okres do 17.03. Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienia są satysfakcjonujące.

5つ星のうち1の評価

Przestrzeagam

Nie tak tym razem:
Auto nie zdatne do jazdy. 2 opony z przodu inne w stanie dobrym- ,z tyłu każda inna kiedy ich czas nadszedł ciężko stwierdzić .Pewne jest jednak że na tych oponach wstydem i narażeniem na niebezpieczeństwo było wsadzenie swojego człowieka a już o wydaniu klientowi nie wspomnę.
Notoryczne błędy w komunikacji. Na infolinii ustalone jedno za godzinę krótki sygnał z centrali i sms z groźbami nie dotyczącymi ustalonych warunków przez telefon. Auto przyprowadzone, z stanem baku jakieś 55-60%
w protokole wpisana ilość 75% .Oddanie auta z takim stanem jak otrzymano niemożliwe bez dopłaty.

2026年3月17日

Express Car Rental からの回答

Szanowny Panie Macieju, dziękujemy za podzielenie się opinią. Jest nam bardzo przykro, że Pana doświadczenie nie spełniło oczekiwań – każdą taką sytuację traktujemy bardzo poważnie. Bezpieczeństwo naszych klientów jest dla nas absolutnym priorytetem, dlatego informacje dotyczące stanu opon w pojeździe są dla nas szczególnie istotne. Sprawdzimy tę sytuację z naszym działem technicznym oraz zweryfikujemy przygotowanie samochodu przed wydaniem. Przeanalizujemy również zgłoszone przez Pana kwestie związane z komunikacją z infolinią oraz rozbieżnością dotyczącą poziomu paliwa wpisanego w protokole. Protokół wydania i zwrotu pojazdu wskazuje na taką samą ilość paliwa - 75% i taki stan paliwa w trakcie zwrotu został udokumentowany na zdjęciu. Zależy nam, aby wszystkie ustalenia były jasne i zgodne z faktycznym stanem pojazdu. Jeszcze raz dziękujemy za przekazaną opinię – pomaga nam ona poprawiać jakość naszych usług. Pozdrawiamy!

5つ星のうち1の評価

Zdecydowanie najgorsze doświadczenie z…

Zdecydowanie najgorsze doświadczenie z wypożyczalnią, z jakim miałem do czynienia.

Na podstawienie samochodu czekałem ponad 1,5 godziny. Przez cały ten czas nikt nie raczył mnie poinformować o opóźnieniu. Gdybym sam nie zadzwonił, nadal nie miałbym pojęcia, co się dzieje. To nie jest drobne niedopatrzenie, tylko kompletny brak szacunku do klienta.

Samochód, który otrzymałem, dodatkowo pozostawia wiele do życzenia. System asystenta pasa ruchu działa w sposób skrajnie agresywny – ingeruje nagle i z dużą siłą, co jest nie tylko irytujące, ale wręcz niebezpieczne. Jazda tym autem była zwyczajnie stresująca.

Całość wygląda jak brak jakiejkolwiek kontroli nad stanem pojazdów i obsługą klienta. Zdecydowanie odradzam – szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.

2026年3月11日

Express Car Rental からの回答

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że doświadczenie związane z wynajmem samochodu nie spełniło Pana oczekiwań. Po szczegółowej analizie przebiegu realizacji zlecenia ustaliliśmy, że termin podstawienia pojazdu był modyfikowany względem pierwotnych ustaleń, a finalna godzina wydania została zaplanowana na późniejsze popołudnie. Samochód został ostatecznie przekazany o godzinie 16:49, jednak zdajemy sobie sprawę, że mogło to zostać przez Pana odebrane jako opóźnienie. Z naszych informacji wynika również, że w dniu realizacji występowały utrudnienia operacyjne (m.in. duże natężenie ruchu oraz kumulacja zleceń), które mogły wpłynąć na czas dojazdu kierowcy. Jednocześnie zgodnie z relacją pracownika kontakt z Panem był podejmowany, natomiast rozumiemy, że komunikacja mogła być niewystarczająca lub nieczytelna — i za to szczególnie przepraszamy. Odnosząc się do stanu technicznego pojazdu oraz działania systemów wspomagających jazdę — każda taka uwaga jest dla nas bardzo cenna. Sprawa została przekazana do odpowiedniego działu w celu weryfikacji, aby zapewnić pełne bezpieczeństwo i komfort użytkowania. Zależy nam na wysokim standardzie obsługi, dlatego traktujemy Pana opinię bardzo poważnie i wykorzystamy ją do poprawy naszych procesów — zarówno w zakresie komunikacji z klientem, jak i organizacji wydań pojazdów. Pozdrawiamy!

szybko i sprawnie

Sprawna obsługa, na czas.

2026年3月15日

Trustpilot エクスペリエンス