レビュアヌのコメントを芋おみたしょう

5぀星のうち1の評䟡

To jest cyniczne złodziejstwo. Skandal , 2 osoby wypisane na jednym bilecie. Za kaÅŒdą osobę, nie bilet- płaci się karę 20zl. Miejsc stojących duÅŒo. Pani w okienku nie sprzedaje biletow. Następnym raze... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

Icc syn jeździ do szkoły pociągiem i to jest jakiś dramat, więcej się spóźnia ten pociąg niÅŒ jest punktualnie Syn się spóźnia do szkoły, niedługo będzie musiała jechać o 5 pociągiem to moÅŒe będzie s... もっず芋る

5぀星のうち1の評䟡

IC8310, KOSSAK, jadący do Przemyśla Proponuję się zdecydować, bo najpierw było mi powiedziane, ÅŒe w wagonie jest wolne miejsce, a później przychodzi kobieta i mówi, ÅŒe mam "się wynosić" bo mogę po... もっず芋る

䌁業情報

1. 運茞サヌビス
  2. ・
  3. 電車の切笊代理店
  4. 路線・長距離バス䌚瀟

さたざたな倖郚゜ヌスから提䟛された情報

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

連絡先

すべおのレビュヌ

過去12か月のレビュヌ数: 192ä»¶

レビュヌを曞く

Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek

Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek. Wiecznie jest problem z opóźnieniem pociągu. Jeszcze mi się tak nie zdarzyło, ÅŒeby w Polsce pociągi nie były opóźnione. Ludzie narzekają na koleje w Niemczech, a okazuje się, ÅŒe są 100 razy lepsze niÅŒ polski pociągi

2025幎11月13日

Denerwująca załoga

Traktują klientów jak psy, miałem waÅŒny podbity dokument szkolny ale oczywiście stare dziady z konduktorki musiały się przyczepić ÅŒe nazwisko jest nieczytelne z powodu zuÅŒycia dokumentu, w ÅŒadnym innym przewoźniku nie było nigdy problemu.

2025幎11月9日

System przesiadkowy

System przesiadkowy, w razie opóźnienia regionalnego przewoźnika na pociąg IC, działa co najwyÅŒej w teorii. DruÅŒyny konduktorskie z IC zdają się być przeszkolone w zakresie niedostrzegania problemów PasaÅŒerów. Przewoźnik nastawiony jedynie na zysk ze sprzedaÅŒy, zatem nie bez powodu zwany pieszczotliwie "ickami". Niniejszym dorzucam swoją cegiełkę do muru negatywnych opinii. Przydałaby się konkurencja dla PKP Intercity.

5぀星のうち4の評䟡

Intercity

Pociągiem bardzo przyjemnie się jedzie, klimatyzacja jest więc latem jest chłodno przyjemnie a w zime cieplutko bardzo mili konduktorzy którzy pomogą fotele są wystarczające, cena teÅŒ okej ale na niektórych trasach jest drogo, pociągiem jeÅŒdŌę nie długo bo od wakacji lecz ogółem mówiąc mega przyjemnie, teÅŒ zaleÅŒy od pociągu bo nie wiem jak w innych jest lecz pociąg 4522 Gdynia Główna - Katowice/ 5420 Gdynia Główna - Bielsko-Biała Główna jest mega przyjemna do jazdy, minusem są oczywiście opóźnienia bo często zdarzają się opóźnienia pociągu 10 minut ale finalnie te opóźnienia się zmieniają i są krótsze, oraz czasem pasaÅŒerowie ÅŒe tak powiem szczają na podłogę w łazience i brzydzi się wejść do niej.

5぀星のうち2の評䟡

Tak wygląda rzeczywistość.

Z głębokim rozczarowaniem naleÅŒy stwierdzić, ÅŒe sposób zarządzania w spółkach kolejowych o charakterze państwowym — w tym w Trakcji oraz powiązanych strukturach, jak Intercity i WARS — pozostawia wiele do ÅŒyczenia. Decyzje kadry kierowniczej często wydają się oderwane od realiów codziennej pracy i ludzkich moÅŒliwości. Standardy, które są narzucane pracownikom, nie uwzględniają fizycznych ani psychicznych granic człowieka.

Pracownicy Intercity, a w szczególności osoby zatrudnione w WARS, są obciÄ…ÅŒani nadmiernymi obowiązkami. W ciągu jednego dnia pracy zdarza się nawet do 18 godzin słuÅŒby, formalnie z przerwą, która jednak często trwa zaledwie 30 minut. W tym czasie pracownik musi obsługiwać kuchnię, bar, pasaÅŒerów w całym składzie, prowadzić sprzedaÅŒ obwoźną wózkiem oraz równocześnie obsługiwać aplikację WARS, słuŌącą do realizacji zamówień i dostaw na pokładzie pociągu. Wszystko to odbywa się przy niemal całkowitym braku realnej moÅŒliwości odpoczynku i regeneracji.

Pomimo przeciÄ…ÅŒenia oczekuje się perfekcyjnej realizacji wyśrubowanych standardów, a kaÅŒde odstępstwo od nich skutkuje dotkliwymi karami finansowymi. System ten nie pozostawia miejsca na człowieczeństwo, empatię ani godne traktowanie.

Trudno nie zauwaÅŒyć, ÅŒe jako spółka rządowa — z całym zapleczem biurokratycznym i brakiem realnej odpowiedzialności — struktura ta pozostaje odporna na konstruktywną krytykę i zmiany. A przecieÅŒ zmiana jest konieczna, jeśli mamy mówić o pracy, która szanuje człowieka.

Dlatego apeluję: jeśli jesteś pasaÅŒerem, pamiętaj, ÅŒe ludzie, którzy Cię obsługują, wykonują ponadludzki wysiłek, by zapewnić Ci komfort. OkaÅŒ im szacunek, wdzięczność i zrozumienie. Za ich uśmiechem często kryje się ogromne zmęczenie i poczucie niedocenienia.

Czas, by wreszcie ktoś spojrzał na tych ludzi nie jak na trybiki w państwowej machinie, lecz jak na pełnowartościowych pracowników, którzy zasługują na odpoczynek, szacunek i godne warunki pracy.

Koszmar

Mialem spóźnioną relacje skarÅŒysko kamiene IC 26102 do częstochowy po zgloszeniu konduktorowi miał gdzies spóźnienie siedział w swojej budce i przeglądał fb totalna olewka nawet zglaszanie 1h przed opoznieniem dalsze nie polecam

Skarga na pracownika z dnia 27.10.2025 pociag 18101 SZTASZNIC 9:28-10:52

Jadąc trasą Bydgoszcz - Piła dnia. 27.10.2025 nr. Pociągu 18101 STASZNIC godz. 9:28-10:52 nastąpiła bardzo nieprzyjemna sytuacja gdzie kierownik pociągu stosował wyzwiska i szantaÅŒ emocjonalny aby wymusić dopłatę za bilet z powodu braku dokumentu (nie przyjęli aplikacji, bilet był opłacony) szantaÅŒował mnie i koleÅŒanki policja gdzie miałyśmy wybór aby poprostu wysiąść , powiedziaÄŒ ze mamy do wyboru dopłate 150 zl lub 2000 za policje i jest to szantaÅŒ. Gdy zwrociłam uwage powiedział mi abym wyjeła kolczyka z nosa i wyzywał mnie od gówniar , gdy poprosiÄŒam o wylegitymowanie sie zakrywał plakietke i podał fałszywy numer powiedział ze nie bedzie ze mna dyskutować i moge sobie pisać co chce, co jest przekroczeniem poniewaz obowiazkiem pracownikow pkp jest wylegitymowanie sie gdy klient chce złoÅŒyć skargę i podał fałszywe dane . Bardzo nie profesjonalne zachowanie, groÅŒenie sądem o bilet który był opłacony + wyśmiewanie wyglądu pasaÅŒerów

Brak pomocy i opóźnienia

W związku z opóźnieniem pociągu IC 8314 MATEJKO, nie zdÄ…ÅŒyłem na przesiadkę we Wrocławiu, pomimo kilkukrotnych podejść do konduktorów w pociągu IC, którzy nie śmieli nawet kiwnąć palcem, bo twierdzili, ÅŒe jeszcze jest czas i „napewno” zdÄ…ÅŒymy (z opóźnieniem i licznymi przerwami technicznymi?), przed stacją Wrocław Główny podszedłem z ostatnią prośbą o zadzwonienie, ÅŒeby pociąg KD poczekał, to dostałem odpowiedz „ a to Pan nie wie, ÅŒe IC ma zawsze opóźnienia? To w Pana interesie jest zdÄ…ÅŒyć na przesiadkę”, nadal nie rozumiem dlaczego IC ma tyle opóźnień i PRZERW TECHNICZNYCH, skoro KD tego nie ma
 naprawdę szczyt wielkiego dna osiągacie;))

PodróŌe PKP to jakiś koszmar

PodróŌe PKP to jakiś koszmar. Mam tą nieprzyjemność jeździć PKP 8 razy w miesiącu od 6 miesięcy jeszcze ani razu nie przyjechał i nie odjechał pociąg o czasie. Najgorsze jest to ÅŒe nie informują z małym wyprzedzeniem o opóźnieniu bo często bym mogła zmienić bilet na inny pociąg na tej trasie ale informuje jak juÅŒ ma przyjechać i moÅŒliwość wymiany lub zwrotu nie jest moÅŒliwa.

2025幎10月18日
5぀星のうち1の評䟡

Odjazd pociągu bez pasaÅŒerów.

Miałam zakupione 12 biletów na pociąg z Grabowna Wielkiego do Wrocławia Głównego. Pomimo próby otworzenia drzwi, te nie otworzyły się. Panie konduktorki zauwaÅŒyły tą sytuację, lecz nie zareagowały. Pociąg odjechał ze stacji bez pasaÅŒerów. Inne osoby, które czekały na odjazd równieÅŒ nie miały moÅŒliwości wejścia do pociągu.

2025幎10月14日

Weźcie się ogarnijcie

Weźcie się ogarnijcie, XXI wiek mamy, perony zatłoczone, a wy mentalnie w latach 70tych, toalety, przedziały - da się przeÅŒyć - choć standardy w europie zachodniej znacznie wyÅŒsze, ale organizacja na dworcach- koszmar! pociąg z Krakowa do StróŌ nr. 30104 - wchodzę na peron 3 ( jak na bilecie) - a tu pociąg do Zakopanego. 5 minut szukam konduktora - 1 minuta do odjazdu - a ta mi mówi ÅŒe do StróŌ to na końcu peronu, 2 lub 3 wagony ( za tym składem), ja pierd... w środku pytam ludzi skąd to wiedzieli - czy jasnowidze jacyś czy co - a oni dostali info. w kasie podczas zakupu biletu. NoÅŒesz ty..... Ja kupowałem bilet przez internet - i nie ma tej informacji. ktoś kto nie znajdzie na czas konduktora - nie pojedzie, no chyba, ÅŒe jechał wczśniej i juŌ wie, ÅŒe taki burdel macie i go tyle lat pielegnujecie z niebywałą czułością. Aaaa i jeszcze jedno- numerów wagonów nie widać geniusze złociutcy jak drzwi wagonów są pootwierane - bo numery są na drzwiach właśnie. Widać je jak ktoś wie gdzie szukać ( bo to taka mała naklejka). na dodatke fajnie by było jakby na bilecie widniała pełna nazwa relacji- bo jak kupiłem do StróŌ - to widzę tylko Kraków- StróŌe - a nie wiem ÅŒe mam szukać Krynicy. Motyla noga, tak niewiele trzeba ÅŒeby to uprościć - ale trzeba chcieć - no chyba ÅŒe zaleÅŒy komuś ÅŒeby oddawać pasaÅŒerów konkurencji z zagranicy ( bo juÅŒ mogą jeździć - na szczęście, moÅŒe konkurencja wymusi proste tanie rozwiązania - a tak usprawniające organizacje podróŌnych)

2025幎10月6日
5぀星のうち1の評䟡

Miałam przesiadkę w białogardzie na

Miałam przesiadkę w białogardzie na pociąg do Koszalina, pociąg z Kołobrzegu do Białogardu był opóźniony o około 15 min dojechałam na stację Białogard o około 15 36 gdzie planowany dojazd był na 15 21, pociąg z Białogardu miał odjechać o godzinie 15 29 wiec kiedy byłam na stacji pociągu juz nie było tam od ok 7 min, podeszłam do pani konduktor innego pociągu aby zapytac czy mój pociąg juz odjechał na to ona spojrzała na mnie oceniajacym wzrokiem i krzyczała na mnie ÅŒe pociąg czekał na ludzi z przesiadki zaznacze tylko ÅŒe gdy jechałam pierwszym pociągciem mojego pociągu juz tam nie było nie wiem czy pani konduktor oczekiwała ÅŒe cofne sie w czasie i przeskocze pociąg ÅŒeby zdÄ…ÅŒyć ale powiedziała mi ÅŒe „za wolno biegłam” Ogólna strata pieniędzy i nie miła obsługa, nie pozdrawiam pani konduktor i musze czekać teraz ponad 1,5 godziny na następny pociąg.

2025幎9月27日

PoraÅŒka IC

W pociągu IC Ustka- Przemyśl ÅŒadna toaleta nie działa tylko w 1 klasie a pociąg pełen ludzi, W pociągu chodzi klima i chłodzi na potęgę jakby to był Egipt a mamy prawie październik. Tragedia, ostatni raz

2025幎9月26日
5぀星のうち1の評䟡

Kupiłem bilet w pierwszej klasie

Kupiłem bilet w pierwszej klasie relacji Bydgoszcz-Lublin bez gwarancji miejsca. Prawie całą podróŌ spędziłem na korytarzu w drugiej klasie. Jeśli bym wiedział jak moja podróŌ będzie wyglądać nigdy bym nie kupił biletu w pociągu przypominającym PRL-owskie koleje,aby nabić sobie kabzę. Jak wiedzą, ÅŒe nie będzie miejsca w pierwszej klasie to po co sprzedają bilety. Człowiek jest naiwny bo myślałem, ÅŒe konduktor coś znajdzie. Następnym razem pojadę autobusem tam chociaÅŒ będzie miejsce siedzące. Jeszcze do Europy jest im daleko. MoÅŒe innych przewoźników czas dopuść, ÅŒeby zwiększyć konkurencyjność. Podsumowując, niech sprzedają bilety tylko z miejscówkami w I-ej klasie. W II- ej klasie równieÅŒ powinno być tylko z miejscami a jeśli jest popyt czy nie moÅŒna doczepić dodatkowego taboru. Chyba to nie tramwaj a ludzie to nie bydło ÅŒeby napchać ile wlezie.

2025幎6月14日

PKP IC shiiit

ciagle opóźnienia, wprowadzenie w blad podczas kupowania biletu, brak miejsc w przedzialach, i drozsze bilety u konduktora za bilet bez miejsca siedzacego. PORAŻKA!!!! w polsce nie wiedza co to znaczy logiczne myslenie i obsluga klienta w profesjonalny sposob.

2025幎9月19日

prawda o ic

powiem tak, brak slow na spoznienia i to nie chwilowe, brak miejsc siedzących nie wspominając o dodatkowej oplacie i obsludze ale o tym az szkoda nie wspomniec pani nie mila i wrecz chamska gdy padlo pytanie o moj punkt docelowy dostalxm nie mile spojrzenie i dziwna odpowiedz.Nie skomentuje, nie polecam omijam te pociagi szerokim lukiem.

2025幎9月7日

レビュヌの察象になっおいる䌁業の方ぞ